Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Πόλεμος σε κυβέρνηση – ΕΕ – Ιμπεριαλισμό.


Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΑΜΘ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με την βοήθεια του στρατού αλλά και παρακρατικών ομάδων, υλοποιεί την γραμμή της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής που προτιμούν τους πρόσφυγες νεκρούς στα σύνορα. Το “δημοκρατικό-αντιδεξιό μέτωπο” που προσπαθεί να στήσει ως προεκλογικό αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ, πνίγεται στα νερά του Έβρου ή φυλακίζεται στο Κέντρο Κράτησης του Παρανεστίου.
Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια ανοιχτή φυλακή με τον φράχτη του Έβρου και το Κέντρο στο Παρανέστι να λειτουργούν ως τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο ενάντια στους πρόσφυγες που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η φτώχεια που θέλει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει ως παράσιτο σε βάρος του υπόλοιπου.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα εντείνεται ένα καθεστώς δημιουργίας “κράτους εν κράτει” στον Έβρο με την παρουσία παρακρατικών, ένστολων ομάδων που προβαίνουν συστηματικά σε εξευτελισμούς και απελάσεις προσφύγων και μεταναστών εκτός ακόμα και του υπάρχοντος νόμου. Υπάρχει πληθώρα μαρτυριών για ξυλοδαρμούς, παράνομη κράτηση, ληστεία και  απέλαση προσφύγων , από μονάδες που δρουν στα σύνορα και συχνά δεν φέρουν διακριτικά. Οι περίπολοι ενόπλων με ή χωρίς αστυνομικές και στρατιωτικές στολές, μάσκες ή κουκούλες, συχνά μιλούν εκτός από τα ελληνικά και άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα (συνήθως τη γερμανική), δρουν με επιδεικτική βαρβαρότητα ακόμα και μπροστά σε μικρά παιδιά και οικογένειες, βία και κακοποιήσεις, αφαίρεση προσωπικών ειδών και χρημάτων, ρούχων  και  υποδημάτων, αφαίρεση ή καταστροφή κινητών τηλεφώνων (για να μην καταγράφεται η παράνομη δράση), μεταφορά σε εγκαταλειμμένες αποθήκες που χρησιμεύουν ως άτυπα κρατητήρια χωρίς τροφή και νερό και χρήση φουσκωτών για την επαναπροώθηση στην Τουρκία. Η δράση αυτή είναι καλά οργανωμένη, δεν πρόκειται για “μεμονωμένες ενέργειες” αλλά για εφαρμογή σχεδίου που ταυτίζεται πλήρως με την πολιτική που έχει αποφασίσει η ΕΕ και υλοποιεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε σύμπλευση με τον Ελληνικό Στρατό και Εθνοφύλακες, Αστυνομία, Συνοριοφύλακες και FRONTEX.
Την ίδια στιγμή άλλωστε, στην άλλη πλευρά της περιφέρειας μας, στο Παρανέστι μεταφέρονται συνεχώς με άθλιες συνθήκες πρόσφυγες στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης, όπου οι διαμαρτυρίες είναι συνεχείς και για τις αυθαιρεσίες και την επιλεκτική μεταχείριση σε βάρος προσφύγων που προέρχονται ακόμα και από χώρες που τους περιμένει ο πόλεμος και ο θάνατος. Είτε με τη “νόμιμη” οδό, είτε με την παρακρατική η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη γίνεται το πεδίο άσκησης της πολιτικής που θέλει εμφύλιο πόλεμο των φτωχών και των κατατρεγμένων για να συνεχίσει να κερδίζουν σε βάρος τους οι καπιταλιστές.
Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτούμε:
·         Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
·         Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους. Στήριξη των αναγκών και των δικαιωμάτων τους με στόχο την αυτοοργάνωση της ζωής τους.
·         Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ούτε κλειστά, ούτε ημίκλειστα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
·         Όχι στους πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις ξένες χώρες.
·         Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές.
·         Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο και να κλείσει το Κέντρο Κράτησης στο Παρανέστι

ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη 2023

  Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκαν ενώ η χώρα μετράει ακόμα καταστροφές, ενώ σοβεί ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και κ...