Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών της 26ης Μάη


Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση – Ανταρσία στην ΑΜΘ ευχαριστεί όλους και όλες τους / τις συμπολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 26ης Μάη. Για πρώτη φορά οι δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο της  περιφέρειας μας.
Χωρίς να εθελοτυφλούμε και να υποτιμούμε τον αρνητικό, για τα λαϊκά και εργατικά στρώματα συνολικό πολιτικό συσχετισμό, δε μπορούμε παρά να εκφράσουμε την άποψή μας, ότι η αντικαπιταλιστική αριστερά αποτελεί ένα υπαρκτό, μάχιμο και πολιτικά υπολογίσιμο ρεύμα και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες (κυρίως γραφειοκρατικές και οικονομικές) καθ' όλη την προεκλογική περίοδο οι οποίες ξεπεράστηκαν με τη βοήθεια των φίλων και των μελών μας.
Πιστοί στις δεσμεύσεις και τις αρχές μας όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στη διακήρυξη μας αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις μας, θα είμαστε η μαχητική αντιπολίτευση μέσα στο συμβούλιο. Θα είμαστε το αυτί, το μάτι και κυρίως η φωνή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, των φτωχομεσαίων  αγροτών, των μισθωτών και των ανέργων, των επαγγελματιών και επιστημόνων. Θα συμβάλουμε στο συντονισμό και την ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται ήδη και θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από τον τελικό νικητή περιφερειάρχη που θα τις εφαρμόσει.
Καλούμε το κόσμο σθεναρά, να υπηρετήσει με την στάση του τα δίκαια αιτήματα που έχει ανάγκη ο τόπος, η νεολαία και οι εργαζόμενοι. Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη ψήφος που δεν θα μετανιώσει και η μόνη στάση που στέκεται περήφανα στις τοπικές αγωνίες και διεκδικήσεις, είναι αυτές που καλούσαμε πριν τις εκλογές. Όπως λέγαμε και πριν, η μόνη συναίνεση είναι με τον κόσμο που διεκδικεί. Ο νόμος Κλεισθένη κρύβει μια σειρά κινδύνους, προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών συμμαχιών με τον δείκτη να στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας. Δεν επιλέγουμε διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, ετοιμαζόμαστε για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Η διαχείριση δεν είναι δικό μας μονοπάτι.
Τις επόμενες μέρες η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση – Ανταρσία στην ΑΜΘ, θα προχωρήσει σε ανοικτές συνεδριάσεις – συνελεύσεις για την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασης μας τόσο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό, στους καθημερινούς αγώνες που είναι απαραίτητοι για να «Πάει αλλιώς» για «Ζωή και Περιφέρεια που αξίζει να Ζεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη 2023

  Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκαν ενώ η χώρα μετράει ακόμα καταστροφές, ενώ σοβεί ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και κ...