Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί θα αγωνιστούμε μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο


 

Περιφέρεια που θα ελέγχεται από το λαό της:

·       Προϋπολογισμοί που παρουσιάζονται δημόσια και θα εγκρίνονται από το εκλογικό σώμα μέσω διαδικασίας τοπικού δημοψηφίσματος.

·       Περιφέρεια ενάντια στα σχέδια των υπερεθνικών οργανισμών (ΕΕ – ΟΟΣΑ). Ρήξη και ανατροπή της πολιτικής που μετατρέπει τις περιφέρειες σε μακρύ χέρι της ΕΕ.

·       Διεκδίκηση γενναίας επιχορήγησης της Περιφέρειας από τον κρατικό προϋπολογισμό η οποία μπορεί να υπάρξει μόνο με εθνικοποιημένους – κρατικοποιημένους τους κλάδους παραγωγής στρατηγικής σημασίας (ενέργεια, ορυκτός πλούτος, διατροφή, μεταφορές , τηλεπικοινωνίες, τράπεζες κτλ).

Η εργασία και η ζωή μας πάνω από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

·       Πρωτογενής παραγωγή (αγροτική, κτηνοτροφική, υλοτομία) σχεδιασμένη για τις ανάγκες του λαού με σκοπό τη διατροφική επάρκεια και την αξιοποίηση του συνόλου των παραγωγικών πόρων & μέσων σε αντιδιαστολή με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ. Πλήρεις αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, διατήρηση και ανάπτυξη τοπικών ποικιλιών. Προστασία της παραγωγής από εισαγωγές, εγγυημένες τιμές παραγωγού από το κράτος,

·       Επαναλειτουργία με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο των βιομηχανικών μονάδων της περιφέρειας που έχουν κλείσει. Επανασχεδιασμός τους από τους εργαζόμενους με βάση τις τοπικές ανάγκες στην κατεύθυνση απορρόφησης / μεταποίησης της τοπικής αγροτικής παραγωγής. Κανένα λουκέτο σε παραγωγικές μονάδες της ΑΜΘ.

·       Επέκταση και ενίσχυση της μόνιμης σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς.  Μόνιμοι διορισμοί για κάλυψη κάθε θέσης εργασίας στις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες. Δημιουργία περιφερειακών μηχανισμών ελέγχου και διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Ρύθμιση χρεών των αυτοαπασχολούμενων.

Κοινωνική πολιτική για τις ανάγκες του λαού. Να ζήσουμε στον τόπο μας

·       Όλες οι μονάδες υγείας σε πλήρη στελέχωση και λειτουργία.  Παιδικοί σταθμοί δημόσιοι και δωρεάν για κάθε οικογένεια.  Όλα τα σχολεία και δομές ειδικής αγωγής ανοιχτά, συντηρημένα, χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών ή άλλου προσωπικού. Ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων με σύμπραξη περιφέρειας – Δήμων χωρίς ΣΔΙΤ. Πανεπιστήμια σε πλήρη λειτουργία χωρίς ΕΒΕ / ταξικούς φραγμούς για να σπουδάζει η νεολαία κοντά στο σπίτι της.

·       Κατάργηση ΦΠΑ και φόρων κατανάλωσης στα βασικά είδη, σε καύσιμα και ενέργεια. Με δημόσιο, υψηλής ποιότητας και ασφαλές οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Δημόσια η Εγνατία με μείωση των διοδίων, επαναφορά δημόσιου χαρακτήρα λιμανιών και αεροδρομίων.

·       Τουρισμός, αναψυχή, παραλίες, τόποι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους ελεύθεροι και προσβάσιμοι για το σύνολο του εργαζόμενου λαού με σεβασμό στο τοπικό φυσικό περιβάλλον, τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία. Καμιά εκχώρηση ιστορικών αρχαιολογικών χώρων προς εκμετάλλευση από ιδιώτες.

Ειρήνη και ισότητα

·       Καμιά συμμετοχή – εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ. Καμιά εκχώρηση λιμανιών και αεροδρομίων σε ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Περικοπή κόστους εξοπλισμών και συντήρησης στρατοπέδων. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά.

·       Καμιά ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό, στον σεξισμό, τη γυναικεία καταπίεση και στις έμφυλες διακρίσεις.  Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Καμία απόλυση εγκύου. Ξενώνες και υποστηρικτικές δομές για όλες τις κακοποιημένες γυναίκες.

·       Παροχή ασφαλούς πρόσβασης σε πρόσφυγες και μετανάστες.  Να σταματήσουν οι απελάσεις – επαναπροωθήσεις, οι εγκλεισμοί των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.  Αξιοπρεπής στέγαση στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά. Όλα τα προσφυγόπουλα ισότιμα στα δημόσια σχολεία. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο.

Προστασία του περιβάλλοντος

·       Πλήρης ανάπτυξη και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της πολιτικής προστασίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Επαναφορά αρμοδιοτήτων σε δασικές υπηρεσίες, οργάνωση του τοπικού πληθυσμού και συμμετοχή του σε δημόσιους συνεταιρισμούς διαχείρισης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων.

·       Καμιά επένδυση στα καμένα. Ανάκληση όλων των αδειοδοτήσεων για αιολικά ή άλλα έργα μέσα σε περιοχές προστασίας και απαγόρευσης έκδοσης νέων. Άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων περιοχών.

·       Καμιά εξόρυξη χρυσού. Θέλουμε τα δάση και το νερό μας, όχι το κυάνιο τους.

Περιφέρεια της συνεργασία

 και των ίσων δικαιωμάτων πλειονότητας και μειονότητας.

·       Πλήρης σεβασμός και αναγνώριση κάθε ατομικού ή συλλογικού αυτοπροσδιορισμού στη θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνοτική καταγωγή, το φύλο.

·       Δημόσια και Μειονοτική Εκπαίδευση που να καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών. Μειονοτικό δημοτικό σχολείο με όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που διδάσκονται στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Όλες οι μητρικές γλώσσες στα δημόσια σχολεία της περιοχής, δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων στους βασικούς οικισμούς της ΠΑΜΘ.

·       Με ελεύθερη εκλογή Μουφτήδων αλλά και πλήρη κατάργηση της δικαιοδοσίας τους στο οικογενειακό και κληρονομικό δίκαιο. Με ελεύθερες εκλογές για τη Διαχειριστική Επιτροπή της Μουσουλμανικής Περιουσίας (Βακούφια). Με επιστροφή της Ιθαγένειας σε όσους-ες αφαιρέθηκε με το άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγένειας.

1 σχόλιο:

  1. 10 χρόνια από την 1η Νοεμβρίου του 2013. 10 χρόνια από την δολοφονία των δύο Συναγωνιστών μας, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. 10 χρόνια από την ημέρα που το παρακράτος έδειξε το πιο απεχθές πρόσωπο του νομίζοντας ότι έτσι θα τρομοκρατήσει τους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής.

    Τότε, τα θλιβερά ανθρωπάκια του αντιφασισμού χρειάστηκαν κουκούλες, πυροβόλα όπλα, όχημα άμεσης διαφυγής και την πλήρη κάλυψη των αρχών, για να τολμήσουν να αντιμετωπίσουν τους Χρυσαυγίτες. Και ενώ πλάι στους δύο Εθνομάρτυρες, έπεσε βαριά τραυματισμένος και ο Αλέξανδρος Γέροντας, σήμερα βρίσκεται αλύγιστος μαζί μας.

    Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε, στους δολοφόνους και τους ηθικούς συνεργούς τους: ότι δεν κατάφεραν τίποτα, ότι το Αίμα των Συναγωνιστών μας θέριεψε την θέληση μας για Αγώνα.

    Την 1η Νοεμβρίου του 2023, κάθε ελεύθερος Έλληνας θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, την ίδια ακριβώς ώρα για να ηχήσει το αιώνιο προσκλητήριο. Την 1η Νοεμβρίου του 2023 δεν θρηνούμε, Τιμούμε τους Ήρωες μας και ενωμένοι δίνουμε όρκο Ιερό πως δεν θα ξεχαστούν ποτέ! 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος και ο Μάνος βαδίζουν ακόμα δίπλα μας!

    Λεωφόρος Ηρακλείου 420
    Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2023
    Προσκλητήριο νεκρών ώρα 19:05
    Προσυγκέντρωση ώρα 18:30

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη 2023

  Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκαν ενώ η χώρα μετράει ακόμα καταστροφές, ενώ σοβεί ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και κ...