Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

 

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα διαγραφή και ακύρωση στην πράξη του εξοντωτικού, ανήθικου και τιμωρητικού προστίμου που επέβαλλε η τοπική αστυνομική αρχή στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, έπειτα από κινητοποίηση με το δίκαιο αίτημα να μην κλείσει ή υποβαθμιστεί το τοπικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει λουκέτο σε 41 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και 53 καταστήματα και κινητά συνεργεία της Τράπεζας Πειραιώς. Ειδικά η Πειραιώς, με το δίκτυο της Αγροτικής Τράπεζας που είχε απορροφήσει, εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των αγροτικών περιοχών, με κόσμο που δεν έχει εύκολη την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να εξυπηρετηθεί από εκεί.

Για να γλιτώσει τα αφεντικά της Πειραιώς, η κυβέρνηση υποχρεώνει περίπου 1.000 εργαζόμενους σε "εθελούσια" έξοδο και προχωράει σε προσωρινή κρατικοποίηση, αγοράζοντας τις μετοχές της στο δεκαπλάσιο της τιμής τους -προκειμένου να την ξαναπουλήσει κοψοχρονιά. Είναι πρόκληση με πρόσχημα την πανδημία να ποινικοποιεί κάθε αντίσταση στα αντιλαϊκά σχέδια που απεργάζεται.

Η κινητοποίηση τήρησε όλους τους υγειονομικούς κανόνες και οι άνθρωποι που την πλαισίωσαν τήρησαν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Είναι προκλητικό την στιγμή που η περιοχή μας δοκιμάζεται από την παρακμή και την ερήμωση, η μόνη αντίδραση από την πολιτεία να είναι η επιβολή προστίμων και η τρομοκράτηση.

Η τοπική αστυνομική αρχή, δρώντας σύμφωνα με το κεντρικό δόγμα του υπουργού Χρυσοχοίδη, καταπάτησε το κοινό αίσθημα του λαού της περιοχής μας. Άλλωστε όπως φάνηκε πανελλαδικά, δεν είναι το υγειονομικό ενδιαφέρον και η προστασία του πολίτη, αλλά οι ιδεοληψίες, η επιβολή μέτρων και αντιλαϊκών νόμων που έρχονται για να μείνουν.

Τα δίκαια αιτήματα στο προσκήνιο. Δεν τρομοκρατούμαστε. Δεν εκφοβιζόμαστε. Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη και το ελεύθερο δημοκρατικό φρόνημα να διεκδικούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη 2023

  Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκαν ενώ η χώρα μετράει ακόμα καταστροφές, ενώ σοβεί ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και κ...