Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ! ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ


Η Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη- Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση καταδικάζει τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Εθνκής Άμυνας  για τις ένοπλες δυνάμεις. Ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον μισθοφορικό στρατό και τις ταξικές διακρίσεις εντός των ένοπλων δυνάμεων, σε μια εποχή όπου το ελληνικό κεφαλαίο στην περιοχή  φιλοδοξεί να κερδίσει ένα κομμάτι από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και την χάραξη των νέων ενεργειακών δρόμων, στο πλευρό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Ειδικά για την περιοχή της Θράκης που έχει καταδικαστεί από τις αντιλαϊκές πολιτικές στην ανεργία και την φτώχεια, δίνουν ως μοναδική εργασιακή προοπτική στη νεολαία την κατάταξη σε μισθοφορικά σώματα. Όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ και σε ιμπεριαλιστικές χώρες οι φτωχοί άνεργοι (αφροαμερικάνοι, λατίνοι μετανάστες, κάτοικοι των γκέτο κ.α.) στέλνονται σε πολεμικές επιχειρήσεις και συχνά γυρίζουν σε φέρετρα για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ήδη η νεολαία στη Θράκη αναγκάζεται να επιλέξει την επαγγελματική στράτευση στον Στρατό ως μονόδρομο (η άλλη επιλογή είναι συνήθως η μετανάστευση!) Τώρα επεκτείνεται ο θεσμός των Ο.Β.Α. (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης), οι οποίοι είναι φθηνότεροι σε σχέση με τους ΕΠ.ΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες) και πιο εύκολα ανακυκλώσιμοι, καθώς δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό και μπορούν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν.
Ταυτόχρονα, μέσα από τις ρυθμίσεις για τους αντιρρησίες συνείδησης που δίνει τη  δυνατότητα εξαγοράς της εναλλακτικής θητείας με την συμπλήρωση του 33ου έτους ηλικίας. Διευκολύνονται μόνο τα μεσαία και μεγαλοαστικά στρώματα να εξαγοράσουν την θητεία έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ. Όσοι ακολουθήσουν αυτή την διαδικασία απαλλάσσονται  από την υποχρέωση στράτευσης σε περίπτωση πολέμου και κρέας για τα κανόνια της πολεμικής μηχανής θα γίνουν επομένως οι νέοι εργατικής και λαϊκής καταγωγής!
Αυτή είναι η ουσία των αλλαγών που προωθούνται και όχι όσα αναμασούν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια περί δήθεν προοδευτικών ρυθμίσεων. Οι ακροδεξιές φωνές που ζητούν αύξηση της θητείας δεν μπορεί να αποτελούν το άλλοθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίζει την πολιτική των ταξικών διακρίσεων στις ένοπλες δυνάμεις με το δυσβάσταχτο κόστος της θητείας για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Παραμένει ο μηνιαίος «μισθός» 8,8€ για  να καλύψουν οι φαντάροι τις ανάγκες τους υπηρετώντας από 5 έως 9 μήνες. Την ώρα που δίνονται δισ. ευρώ για εξοπλισμούς και στρατιωτικές ασκήσεις, ο στρατός δεν καλύπτει ούτε την μετακίνηση σε άδειες κι εξόδους, ούτε παρέχει επαρκή ρουχισμό στους φαντάρους.
Όλα αυτά ενώ σχεδιάζεται και η νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που θα ολοκληρώσει την μετατροπή της περιοχής σε ένα απέραντο στρατόπεδο για τις ανάγκες μάλιστα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Η Θράκη θα γίνει έτσι ακόμα περισσότερο πεδίο επικίνδυνων ανταγωνισμών βάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής που ζουν και δουλεύουν μαζί υπό τις πιο άθλιες συνθήκες.
Η Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη καλεί τον λαό της περιοχής και ειδικότερα τη νεολαία να σταθεί μαζί με τους φαντάρους που υπηρετούν στον τόπο μας  ενάντια στον μιλιταρισμό, τους εθνικισμούς, τις πολεμικές απειλές και τον ιμπεριαλισμό.   Να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε κυβέρνηση που θέλει να μετατρέψει τη νεολαία σε αναλώσιμους μισθοφόρους για τα πετρέλαια των πολυεθνικών και τα κέρδη του ελληνικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη 2023

  Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκαν ενώ η χώρα μετράει ακόμα καταστροφές, ενώ σοβεί ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και κ...