Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΛΟΙ-ΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ 5/9 7μμ Πάρκο Ακαδημίας, Αλεξανδρούπολη


 

ΟΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΟΙ

(ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΟΣ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ "ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ"

Η καταστροφική φωτιά στον Έβρο έχει πλέον τις διαστάσεις μια πρωτοφανούς τραγωδίας. Η καταστροφή είναι ολοσχερής στο Νότιο Έβρο, ενώ επλήγησαν και άλλες περιοχές της περιφέρειας μας, στα χωριά του Ιάσμου στη Ροδόπη και στην ορεινή Καβάλα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει γνωρίσει ο τόπος μας, που συνοδεύεται από την τραγική εικόνα των δεκάδων καμένων προσφύγων στη Δαδιά, την καταστροφή των παρθένων δασών του Έβρου, την καταστροφή σπιτιών, σχολείων, περιουσιών στα χωριά.

Οι απανθρακωμένοι μετανάστες μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, είναι ένα ακόμα έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης. Ο φράχτης, τα pushbacks, οι καταδιώξεις από την ΕΛΑΣ είναι οι αιτίες που οδηγούν τους πρόσφυγες να παίρνουν διαδρομές μέσα από βουνά και δάση. Τα τοπικά και τα μεγάλα ΜΜΕ είχαν έτοιμο το σενάριο περί “οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού της Θράκης”. Τελικά, τα θύματα του “οργανωμένου σχεδίου” ήταν απελπισμένοι πρόσφυγες που προσπαθούσαν να σωθούν μέσα στο φλεγόμενο δάσος.

Το μοναδικό οργανωμένο σχέδιο είναι αυτό της πλήρους διάλυσης της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης. Η κυβέρνηση, αλλά και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, είναι οι εμπρηστές με την πολιτική και τις προτεραιότητες τους. Το ποσό που εγκρίθηκε για κρατική διαφήμιση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ήταν 2.294.373 ευρώ για το 2023. Το συνολικό ποσό πιστώσεων για εργατοώρες δασοπυροσβεστών για τον Έβρο ήταν 147.755! Τα δάση για κάποιους ίσως να ήταν και ενοχλητικά, όταν το αναπτυξιακό όραμα τους είναι οι αγωγοί, το LNG, οι ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά, οι βάσεις του ΝΑΤΟ, οι στρατιωτικοί διάδρομοι μέχρι την Ουκρανία, τα καζίνο, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Η παιδεία και η υγεία, όπως και η δασοπροστασία είναι κόστος για την πολιτική που υπηρετούν κυβέρνηση, περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αρχές οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης και προστασίας, αντί να καταγγέλουν ανέμους, κεραυνούς και “οργανωμένα σχέδια”. Ο μοναδικός σύμμαχος της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για άλλη μια φορά είναι οι φασίστες. Ως πιστό σκυλάκι της προπαγάνδας κυβέρνησης και ΜΜΕ, που κρύβουν τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους, οι φασίστες βάζουν στόχο τους πρόσφυγες και μετανάστες με απαγωγές, καταδιώξεις, βιαιοπραγίες. Οι φασίστες εκτελούν το έργο του αποπροσανατολισμού του λαού που υποφέρει. Ενώ καίγονται νοσοκομεία και σχολεία καλύπτουν την κυβέρνηση και το κράτος στοχοποιώντας τους κατατρεγμένους του κόσμου.


Η ΑΝΤΑΡΣΊΑ στην ΑΜΘ- Αντικαπιταλσιτική Αριστερά καλει το λαό της περιοχής να συμμετέχει στον αγώνα για να μπει τέλος στην πολιτική των δολοφόνων της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο.

-Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων που καταστράφηκαν τα σπίτια τους, οι επαγγελματικοί χώροι, η αγροτική και ζωική παραγωγή τους.

-Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα.

-Ενίσχυση των υπηρεσιών της περιφέρειας(και των δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των των δασών

-Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών και των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι

-Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να αφοπλιστούν οι ακροδεξιές ομάδες. Να συντριβούν η πολιτική που στρώνει το δρόμο στο φασισμό και οι ακροδεξιές ομάδες και οργανώσεις που κάνουν πράξη το κυβερνητικό ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη 2023

  Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκαν ενώ η χώρα μετράει ακόμα καταστροφές, ενώ σοβεί ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και κ...