Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΟΧΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ


Δήλωση υποψηφίου περιφερειάρχη Θεόδωρου Περεντίδη και της «Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης – Ανταρσία στην ΑΜΘ».

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΟΧΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ




Δεν βάζουμε στην μηχανή κοπής ούτε το μέλλον μας, ούτε το μέλλον των παιδιών μας.
Πολλές φορές λένε ότι το απλό είναι το δύσκολο. Σε αυτό αναφερόμαστε. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από το κατάστημα «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» της Ορεστιάδας.
Οι ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες είναι αδιανόητο σήμερα, να μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία. Γνωρίζουμε καλά και διατρανώνουμε, ότι οι εργαζόμενοι  και εργαζόμενες  σε κάθε τοπική επιχείρηση ή εταιρεία, κάθε άλλο παρά τεμπέλης ή επιπόλαιος είναι. Γνωρίζουμε καλά και τονίζουμε, ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που δίνουν την εργατική τους δύναμη για να επιτυγχάνονται τα κέρδη του κάθε ιδιοκτήτη, είναι συνήθως το υποζύγιο καταγγελίας στην φτωχοποιημένη καθημερινότητα.  Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σπουδή για να καταλάβουμε τις συνθήκες εργασίας και την καθημερινότητα κάθε μισθωτού υπαλλήλου.
Η ενέργεια της απόλυσης της υπαλλήλου από την εν λόγω εταιρεία δεν δικαιολογείται. Θα βρουν απέναντι όλη την τοπική κοινωνία σε κάθε στιγμή εργασιακής αυθαιρεσίας. Είναι γελασμένοι. Είμαστε παρόντες και δηλώνουμε ευθαρσώς ότι ο μόνος δίκαιος δρόμος, είναι αυτός της ανάκλησης της απόλυσης και άμεσης  επαναπρόσληψης της εργαζόμενης.
Οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να αντιμετωπίσουν Γολγοθά φορολογικών και οικονομικών υποχρεώσεων. Η αναγκαιότητα για κοινό μέτωπο είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Ή θα χάσει ο καθένας μόνος, ή θα κερδίσουμε όλοι.
Κανένας μόνος του στην κρίση, στην επισφάλεια, στην αδικία. Το δικαίωμα στην εργασία δεν διαπραγματεύεται, δεν είναι προνόμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη 2023

  Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκαν ενώ η χώρα μετράει ακόμα καταστροφές, ενώ σοβεί ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας και κ...